Met kinderen op stap in Lommel

Vervelen? Dat staat niet in ons woordenboek! In Lommel kan je allerlei leuke dingen doen. We verzamelden 10 ideeën voor uitstappen.

 

Nieuwe schattenzoektocht in Kattenbos
Ken je de schattenzoektocht De Gouden Tuin van de Farao al? Deze is nieuw in Kattenbos. Onderweg kom je allerlei opdrachten tegen en misschien ontdek je de tuin van de verwende farao wel. Je start op de gratis parking in de Zandstraat en kan kiezen tussen een route van 3,8 of 7,2 km.

 

Fietsen door de bomen
Fietsen tussen de kruinen van de bomen, 10 meter boven de grond? Dat kan! Vanuit het centrum van Lommel is het zo’n 12 km fietsen tot de speciale fietsbrug in het Pijnven. Via een dubbele cirkel fiets je tot aan de toppen van de bomen. Het is een onvergetelijke belevenis, ook voor kinderen! De helling is zacht, dus iedereen geraakt boven. Je vindt ‘Fietsen door de bomen’ bij knooppunt 272 van het fietsroutenetwerk.

 

Waterpret bij De Vossemeren
Centerparcs De Vossemeren is meer dan het subtropisch zwemparadijs. Vanaf mei kunnen waterratten vanaf 8 jaar zich uitleven op het grootste Aquapark van het land. Het Aquapark is een reusachtig drijvend speelparadijs in open lucht. Je kan ook kiezen voor een tochtje in een kano of op een opblaasbare banaan. De allerkleinsten beleven ondertussen plezier in de Kids Haven, Discovery Bay of kinderboerderij.

 

Speelbossen
Dicht bij de zandvlakte van de Sahara schuilt een uniek speelbos met wilgenhutten, een tunnel van 25 meter, een ringwerp- en balspel en een natuurlijk speelveld. Je vertrekt bij De Soeverein en volgt het bruine X-symbool richting Nieuwe Kopen tot aan de blauwe wandellus. Het speelbos in de Sahara is niet rolstoelvriendelijk en enkel toegankelijk voor stevige buggy’s.

 

Trampolinepark
Slecht weer? Leef je uit in het trampolinepark van Arenal. Je hebt er maar liefst 1300 m² aan trampolines. Dat zijn ongeveer twee voetbalvelden. Fun verzekerd!

 

Zwemplezier bij Optisport
Leef je uit in het 25-meterbad, het kinderbad en de familieglijbaan. Buiten vind je een spraypark waar je urenlang kan spelen onder speelfonteintjes, schieten met een waterkanon en rennen door de watertunnel. Maar dan moet de zon wel lekker schijnen!

 

Knuffelboerderij 
Bij knuffelboerderij de Heuvelhoeve kan je genieten van het buiten zijn, spelen met dieren, ze verzorgen en de rustige omgeving in je opnemen. Ook voor kinderen met een beperking en kinderen die gevoelig zijn voor prikkels, zijn er heel welkom. Je kan er activiteiten en kampen volgen of een kinderfeestje organiseren.

 

Bowlen
Spare! Strike! Bij bowling Antares kan je je helemaal uitleven. Voor de kleinste spelers kunnen de hekjes omhoog, zodat de bal niet telkens in die vervelende goot rolt. Is de bal te zwaar om te gooien? Laat hem dan van een glijbaantje rollen. Wedden dat jij de kegels ook omver rolt?

 

Naar de film
Hou jij van een leuke tekenfilm of kies je eerder voor spanning en actie? Bij UGC Cinema’s Lommel vind je vast jouw ding!

 

Leuke wandelingen
Wandelen saai? Niks daarvan! Ga eens met de ezels Dora en Dorus op stap in de prachtige Sahara. Of zoek de graffitikunstwerken in Kerkhoven. Of ga met Reute-me-teut op zoektocht in het stadscentrum. Je zal je geen moment vervelen! 

Info

  • Toerisme Lommel
  • Dorp 14, 3920 Lommel
  • +32 (0) 11 399 600
  • info@toerismelommel.be