PLAN JE BEZOEK

Staat er een tripje naar Lommel op het programma? Goed plan! Hier vind je alle praktische info voor een relaxt bezoek. Iets niet gevonden? Onze baliemedewerkers staan voor je klaar! Wil je op een meer persoonlijke manier of in groep de stad en haar geheimen ontdekken? Kies dan voor een rondleiding met gids. Of je nu van geschiedenis houdt, de natuur wilt in trekken of gewoon de hoogtepunten wil zien: in Lommel is er voor ieder wat wils.

Doorblader de Lommelgids en bekijk onze digitale kaart met de Lommelse hotspots.

Wil je op een persoonlijke manier of in groep de stad en haar geheimen ontdekken? Kies dan voor een rondleiding met gids.

Ontdek

Lommel ligt vlak aan de N71 en N74 en is met auto of bus dus makkelijk bereikbaar. Met een station in Kattenbos, is de trein ook zeker een optie. 

Ontdek

Op zoek naar een openbaar toilet, supermarkt, bank of kaartjes om naar huis te versturen? Hieronder sommen we enkele nuttige adressen voor je op. Liever een kaart weergave? Bekijk de OpenStreetMap van Pin je punt (Toerisme Vlaanderen).

Ontdek

Laat je mee op sleeptouw nemen door een gids en kom meer te weten over het stadscentrum van Lommel. Je ontdekt monumentale gebouwen en de sfeervolle parken.

Ontdek

Zand is het uithangbord van Lommel en een aantrekkingspool voor locals en toeristen. Het ‘Lommelse goud’ bleek zelfs heel wat architecten te inspireren.

Ontdek

Op deze 7 boeiende, cultuurhistorische ontdekkingstochten voert een gids van Erfgoed Lommel je langs verschillende landschapspots. 

Ontdek

Bezoek één van de natuurgebieden van Lommel met een ervaren gids en kom alles te weten over de prachtige natuur en de dieren die er leven.

Ontdek

Ga aan boord van het toeristisch treintje ‘Tschu-Tschu’ en ontdek onder begeleiding van een boeiende verteller de charmantste plekjes en bezienswaardigheden van Lommel.

Ontdek

Ben je zot van chocolade? Dan is een workshop in het atelier van Koen Ulenaers echt iets voor jou! Ga zelf aan de slag volgens de instructies van de chocolatier en maak de lekkerste pralines klaar.

Ontdek

Een gids neemt je mee op bezinning en vertelt je over de geschiedenis en het ontstaan van Mariapark en de openluchtkruisweg, hét bedevaartsoord van Noord-Limburg.

Ontdek

Ga je op stedentrip in Lommel? Dan mag een bezoek aan de eeuwenoude Leyssensmolen niet op je to-dolijst ontbreken. De gepassioneerde molenaars tonen je hoe de molen werkt.

Ontdek

Het archief van de grootste West-Europese begraafplaats uit WOII telt meer dan 500 individuele personenaktes, waardoor de gidsen heel wat beklijvende verhalen met je kunnen delen.

Ontdek

Op deze serene begraafplaats liggen 257 Poolse soldaten begraven die sneuvelden tijdens de bevrijding van België. Wandel samen met onze gids langs de graven, ontdek hun verhalen en bezin.

Ontdek

Ga op expeditie langs oorlogssporen en -herinneringen in Lommel. Onze gids vertelt je meer over de cruciale rol die Lommel speelde bij de bevrijding in 1944.

Ontdek

Altijd al willen weten aan welke wettelijke eisen zwembadwater moet voldoen? Of hoe het proces van de water- en luchtbehandeling werkt? Onze gids neemt je mee achter de schermen en vertelt je meer over de werking van het stedelijk zwembad.

Ontdek