Vlot naar Lommel

Lommel ligt vlak aan de N71 en N74 en is met auto of bus dus makkelijk bereikbaar. Met een station in Kattenbos, is de trein ook zeker een optie. 

 

Reisroute

 

Met de wagen vanuit Brussel

Volg de E40 Leuven-Luik of de E314 Hasselt-Aken en neem afrit Zonhoven/Houthalen/Eindhoven. Na de afslag ga je rechts richting Eindhoven tot in Lommel. In Lommel volg je de bewegwijzering ‘Centrum’.

 

Met de wagen vanuit Antwerpen

Volg de E34/E313 en neem afrit 23 Geel-West. Na de afslag ga je rechts en volg je de richtingen Geel-Mol-Lommel (N71). In Lommel volg je de bewegwijzering ‘Centrum’.

 

Met het openbaar vervoer

Er is een rechtstreekse treinverbinding tussen Antwerpen-Centraal en Neerpelt/Hamont. Deze houdt halt in Lommel. Let op! De laatste trein Lommel – Antwerpen vertrekt om 21.39 uur. Het treinstation bevindt zich op 3 km van het stadscentrum. Je kan bus 58 naar halte Adelberg nemen, een uur op voorhand de belbus reserveren, een Blue-bike huren of naar het centrum wandelen (+- 30 min.).

Het centrum van Lommel is bereikbaar via de buslijnen 58 (Beringen – Lommel), 180 (Hasselt – Lommel), 84 (Geel – Hamont) en 307 (Lommel Provil – Lommel Kolonie). Voor inlichtingen over de reisroute of de routeplanner kan je terecht bij De Lijn.

 

 

Parkeergelegenheid

 

Gratis parkings

  • CC De Adelberg (260 plaatsen)
  • Molenstraat (52 plaatsen)
  • Centrum (grote parking Mudakkers) (170 plaatsen)
  • Frans van Hamstraat (50 plaatsen)
  • Stadhuis 2 (85 plaatsen)

 

Eén uur gratis parkeren

Parkings waar je één uur gratis kan parkeren zijn de parkings Stadhuis 1 (Hertog Janplein), Kerk (Michiel Jansplein). Na het uur gratis betaal je op die parkings van 9.00 – 18.00 u een tarief van €1,5 per uur. Na 18.00 u en op zon- en feestdagen parkeer je gratis. Hier geldt een onbeperkte parkeerduur.

In de Rodekruisstraat, de Kloosterstraat en de kleine parking van de Mudakkers kan je ook één uur gratis parkeren. Voor het overige geldt daar tussen 9.00 – 18.00 u ook het tarief van €1,5 per uur en op zon- en feestdagen gratis. Hier geldt een parkeerduur van max. 2 uur.

 

Shop & Go

In en rond de Kerkstraat en Dorp* is er een Shop & Go zone. Hier parkeer je van maandag tot en met zaterdag tussen 9.00 – 18.00 u zonder ticket maximaal 30 minuten. Een sensor op de parkeerplaatsen registreert wanneer je aankomt en vertrekt.

 

*Opgelet, wegens de uitbreiding van de terrassen, geldt er nog tot en met 31 oktober een parkeerverbod hier in het Dorp.

 

Blauwe zone

Hier kan je met een geldige parkeerschijf maximum 2 uur gratis parkeren en moet je dus geen ticket via de automaat nemen. De straten waar een blauwe zone geldt: Vreyshorring en omgeving (gedeelte Don Boscostraat en Hezerpad), Koning Leopoldlaan (tussen rotonde en tankstation), Molsekiezel (tussen Klachtloopstraat en Gasstraat, en aansluiting naar het Hertog Janplein) en Stationsstraat (tussen rotonde en Hoevestraat).

 

App en SMS-parkeren

Parkeren kan via een (gratis) ticket aan de automaat, via een sms of de 4411-parkeer-app. Het parkeergeld wordt verrekend via de factuur van Proximus of Orange. Klant bij een andere gsm-operator? Schrijf je dan gratis in via www.4411.be om van de dienst te genieten. Of download de 4411-app via de app-stores of via www.4411.be/apps. Het uur gratis parkeren wordt zowel via de parkeerautomaten als via SMS- of APP-parkeren automatisch verrekend.

Om zeker te zijn dat je de juiste zone selecteert, kijk gewoon even op de parkeerautomaat.

 

Parkeergeleiding

Op de belangrijke invalswegen van Lommel helpen grote schermen je in je zoektocht naar een parkeerplaats. Je ziet op de borden welke de dichtstbijzijnde parking is, of die betalend of gratis is, en hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn.

 

Personen met een handicap

Personen met een handicap kunnen met hun kaart op alle parkings in Lommel (uitgezonderd de parkeerplaatsen op het erf in en rond de Kerkstraat en het Dorp, zie lager) onbeperkt gratis parkeren. Leg de parkeerkaart vooraan in het voertuig op het dashboard zodat het symbool van de rolstoel goed zichtbaar is.

Op het erf in en rond de Kerkstraat en het Dorp zijn 5 parkeerplaatsen specifiek voor personen met een handicap voorzien. Die zijn aangeduid met een bord. Op die plaatsen mogen ze onbeperkt gratis parkeren. Op de ‘gewone’ Shop&Go plaatsen is het parkeren voor personen met een handicap van maandag tot en met zaterdag tussen 9 en 18 uur ook beperkt tot maximum 30 minuten.