Fietsen door de Bomen in Bosland Een spectaculaire fietsbrug voert je door de boomtoppen van Nationaal Park Bosland.

Fietsen door de bomen

Fietsen door de Bomen: een onvergetelijke zweefvlucht door het bos

Ervaar de magie van het bos vanuit een nieuw perspectief

Stel je voor: je fietst door de bomen, met de wind in je haren en de zon die door de bladeren schijnt. De frisse geur van dennennaalden vult je neus en je hoort alleen het gezang van vogels. Dit is geen droom, maar realiteit in Fietsen door de Bomen, een unieke beleving in Nationaal Park Bosland.

 

Een spectaculaire fietsbrug

Via een dubbele cirkelvormige fietsbrug stijg je geleidelijk tot 10 meter hoogte, waar je tussen de kruinen van de bomen fietst. De 700 meter lange route voert je door een wondere wereld van groen, waar je de natuur kunt beleven zoals nooit tevoren.

 

Een avontuur voor jong en oud

Fietsen door de Bomen is geschikt voor iedereen, van gezinnen met kinderen tot ervaren fietsers. De helling is zacht, dus ook minder ervaren trappers kunnen probleemloos van de rit genieten.

 

Een unieke locatie

De fietsbeleving ligt in Pijnven, een prachtig natuurgebied in Hechtel-Eksel. Vanuit het centrum van Lommel is het slechts 12 km fietsen tot aan de iconische fietsbrug.

 

Combineer met een fietslus

Maak er een dagje uit van en combineer Fietsen door de Bomen met een van de vele fietsroutes in de omgeving. Er zijn routes voor alle niveaus, van beginners tot gevorderden.

 

Enkele tips:

 • Een selfie op 10 meter hoogte? Maak een onvergetelijke foto met de prachtige bosrijke omgeving als achtergrond.
 • Een unieke beleving voor het hele gezin. Kinderen zullen versteld staan van de spectaculaire fietsbrug.
 • Ontdek de schoonheid van Bosland. Fietsen door de Bomen is de perfecte manier om de natuur te beleven.
 • Er is de mogelijkheid om een fiets te huren bij Center Parcs De Vossemeren. Van daar fiets je mooi naar Fietsen door de Bomen. Er ligt een gratis fietskaart voor je klaar. Haal ze af aan de receptie.

 

Wist je dat…

De ijzeren paal aan knooppunt 272 een geodetisch meetpunt is? In België vind je er zo drie: in Lommel-Kerkhoven, Oostende en Aarlen. Vanuit deze punten wordt de hoogteligging gemeten en vervolgens topografische kaarten opgesteld. België was het eerste land ter wereld dat haar grondgebied met hoogten en laagten voorstelde.

 

Teaservideo

Info

 • Je kan in principe van op elke gewenste plaats naar de attractie fietsen, maar je kan ook kiezen voor één van de suggestielussen van Bosland.
 • Knooppunt: #272
 • Fietslus vanuit Lommel:
  • Startplaats: De Soeverein, Sportveldenstraat 10, Lommel
  • Afstand: 39 km
  • Knooppunten: 224 – 229 – 265- 264 – 255 – 272 – 275 – 266 – 268 – 267 – 260 – 547 – 224.

 

Toegankelijkheid

Fietsen door de Bomen is toegankelijk voor fietsers, wandelaars en rolstoelgebruikers van zonsopgang tot zonsondergang.

 

Parking

Je kan de fietsbeleving eenvoudig bereiken door te parkeren in het Pijnven, Kiefhoekstraat 16, Hechtel-Eksel. Vanaf de parking fiets je via het fietspad naar knooppunt #272. Parkeren naast de weg is strikt verboden.

 

Fietsverhuur

Als je niet met je eigen fiets komt, kan je er altijd eentje huren. Het dichtstbijzijnde fietsverhuurpunt is vakantiecentrum De Lage Kempen. Reserveer op voorhand je fiets en haal die dag zelf ter plaatse op.