Fietsen door de bomen

Fietsen tussen de kruinen van de bomen, 10 m boven de grond? Vanuit het centrum van Lommel is het zo’n 12 km fietsen tot aan de iconische fietsbrug in Pijnven in Hechtel-Eksel. Met deze innovatieve fietsbeleving legt Bosland een extra belevingslaag op het Limburgse fietsroutenetwerk: dit is dan ook Limburgs’ grootste toeristische troef!

 

Op dit fietspad geraak je veilig in hogere sferen. Letterlijk, want je fietst via een dubbele cirkel naar de kruinen van de bomen. Op 10 m boven de grond. Hier zie, voel én ruik je Bosland als nooit tevoren. Zelfs na je derde of vierde rondje blijft het prikkelen. Een onvergetelijke beleving. Ook voor kinderen. De helling is zacht en dus ook een (velo)droom voor minder ervaren trappers. Vanuit het centrum van Lommel is het zo’n 12 km fietsen tot aan de fietsbeleving. De fietslus van 39 km voert je heen en terug. Vergeet niet om een selfie te maken met de hashtags: #FDDB #visitbosland #visitlimburg #altijdlimburg !

 

Tip: ook vanuit Center Parcs De Vossemeren fiets je mooi naar Fietsen door de Bomen. Er ligt een gratis fietskaart voor je klaar. Haal ze af aan de receptie.

 

Wist je dat…

De ijzeren paal aan knooppunt 272 een geodetisch meetpunt is? In België vind je er zo drie: in Lommel-Kerkhoven, Oostende en Aarlen. Vanuit deze punten wordt de hoogteligging gemeten en vervolgens topografische kaarten opgesteld. België was het eerste land ter wereld dat haar grondgebied met hoogten en laagten voorstelde.

 

Teaservideo

Info

  • Je kan in principe van op elke gewenste plaats naar de attractie fietsen, maar je kan ook kiezen voor één van de suggestielussen van Bosland.
  • Knooppunt: #272
  • Fietslus vanuit Lommel:
    • Startplaats: De Soeverein, Sportveldenstraat 10, Lommel
    • Afstand: 39 km
    • Knooppunten: 224 – 229 – 265- 264 – 255 – 272 – 275 – 266 – 268 – 267 – 260 – 547 – 224.

 

Toegankelijkheid

Fietsen door de Bomen is toegankelijk voor fietsers, wandelaars en rolstoelgebruikers van zonsopgang tot zonsondergang.

 

Parking

Je kan de fietsbeleving eenvoudig bereiken door te parkeren in het Pijnven, Kiefhoekstraat 16, Hechtel-Eksel. Vanaf de parking fiets je via het fietspad naar knooppunt #272. Parkeren naast de weg is strikt verboden.