Wandelpad in Kattenbos met twee bankjes, perfect voor een ontspannen wandeling in de natuur.

Kattenbos

Ontdek Kattenbos: waar heidepracht en rijke historie samenkomen

Dwaal door adembenemende natuur

Vergeet de drukte van alledag en zet een stapje in Kattenbos. Hier, waar de heide paars kleurt in de zomer en de dennenbossen fluisteren in de wind, waan je je in een andere wereld. Ontdek de unieke schoonheid van dit natuurgebied, waar je oog in oog kunt komen met reeën, dassen en zelfs de mysterieuze nachtzwaluw.

Beleef het avontuur

Kies uit drie uitgestippelde wandelingen, elk met hun eigen charmes. De groene lus (Vlinderwandeling) van 2,2 km is perfect voor een ontspannen gezinswandeling, terwijl de oranje (7,7 km) en rode (9,4 km) route je meenemen langs de mooiste plekjes van Kattenbos. Laat je verrassen door de speelse elementen en land-art van Will Beckers, of geniet van een uitzicht vanaf het sterrenplekje.

Een reis door de tijd

Kattenbos herbergt ook een schat aan historie. Bezoek de Leyssensmolen, een imposante korenmolen uit 1797, die elke eerste zondag en derde zaterdag van de maand gratis te bezoeken is tussen 13 en 17 uur. Of verken de Duitse oorlogsbegraafplaats, een stille getuige van de Tweede Wereldoorlog.

Geniet van pure rust

Neem een pauze in de idyllische omgeving van de Leyssensmolen en geniet van een picknick met zicht op het prachtige landschap. Of strijk neer in een hangmat en laat je wiegen door de geluiden van de natuur.

Eet smakelijk

Voor een lekkere hap of drankje kan je terecht bij De Vijf Linden of Hof ten Vrede, gezellige horecazaken in het hartje van Kattenbos.

 

Kattenbos: een onvergetelijke ervaring:

  • Wandel door adembenemende heidelandschappen
  • Ontdek de rijke historie van het gebied
  • Geniet van speelse elementen en land-art
  • Kom tot rust in de idyllische omgeving
Kom Kattenbos beleven!

Bekijk alle wandelroutes op www.wandeleninlimburg.be of knoop zelf je lussen via het wandelknooppuntennetwerk van Bosland.

Info

  • Startplaats en parking: Zandstraat, Lommel
  • Openbaar vervoer: Lijn 58 Beringen Lommel, halte Kattenbos. Ook het treinstation van Lommel is niet veraf.
  • Wandelkaart: €2,5 via ons toeristisch infokantoor of hier digitaal.
  • Fietsknooppunt 139
  • Bushalte: Lijn 58 Lommel – Beringen

 

Toegankelijkheid

De groene route is volledig aangepast aan rolstoelgebruikers en buggy’s. De andere paden zijn bij droog weer goed berijdbaar voor stevige kinderbuggy’s.