Sahara

De grote zandvlakte van de Lommelse Sahara lijkt op een miniatuurwoestijn. Maar er zijn ook helderblauwe meertjes, heidestroken en geurende naald- en loofbossen. Hier wandel je langs toffe speelelementen, de land-art kunstwerken van Will Beckers, de voetgangersbrug en de befaamde uitkijktoren!

Wil je de Sahara vanuit 30 meter hoogte kunnen bekijken? Beklim dan zeker de uitkijktoren! De ‘Reus van Bosland’ kom je tegen op alle drie de wandellussen. De voetgangersbrug, die de Sahara verbindt met het natuurgebied Blekerheide, kom je alleen tegen op de oranje en rode route.

 

Wandellussen

  • Blauw: 3 km (kinderwandeling)
  • Oranje: 6 km
  • Rood: 12 km
  • Bruin: 1 km (verbindingspad)

 

Opgelet, zwemmen, baden en varen is verboden in de Sahara! 

Pootjebaden (met de voeten in het water) en met een bootje op de Sahara dobberen mag dus ook niet. Waterplassen, maar ook rivieren, beekjes en visvijvers zien er in de zomer verleidelijk uit voor een frisse duik. Maar er zijn heel wat gevaren en risico’s verbonden aan het zwemmen en baden op die locaties. Er kunnen bijvoorbeeld verborgen hindernissen zijn onder het water, stromingen kunnen zwemmers in moeilijkheden brengen en de ecologisch kostbare oeverzones kunnen beschadigd worden. Ook wordt de waterkwaliteit niet gecontroleerd. Je weet dus niet of het water wel geschikt is om in te zwemmen.

Overtreed je de regels, dan riskeer je een GAS-boete.

Info

  • Startplaats: De Soeverein, Sportveldenstraat 10, 3920 Lommel. Volg de bruine verbindingsroute over ‘Nieuwe Kopen’, tot aan het startpunt van de verschillende wandelroutes.
  • Parking: Soeverein (Sportveldenstraat 10), Voetbalstadion Lommel SK (Speelpleinstraat 20), De Lossing (Lossingsweg 21)
  • Je kan de wandelkaart voor €2,5 aankopen in ons toeristisch infokantoor, de Soeverein of hier digitaal.

 

Toegankelijkheid

Door het losse zand is een gedeelte van de wandelingen moeilijk bereikbaar met een rolstoel of buggy.