3 maal genieten van de bloeiende heide

In deze natuurgebieden in Lommel moet je niet lang zoeken voor je de paarse bloemetjes tegenkomt. Ze vormen een mooi decor voor een wandeling of fietstocht. De heide staat in bloei van half augustus tot en met half september.

 

Heuvelse Heide

De Heuvelse Heide is een kleine, verborgen heideparel met waterplas vlakbij Lommel-Kolonie. Het wandelgebied wisselt tussen zand, bos, water en heide. Variatie genoeg! Het bevloeiingskanaal de Grote Fossé stroomt langs het heidegebied en de bossen van de Heuvelse Heide.

Speurtocht tip: Het verloren kabouterdorp start hier ook!

Startplaats en parking: De Meerpaal, Boskantstraat 60, Lommel

 

Kattenbos

Op Kattenbos stap je langs adembenemende heidelandschappen, een reuzevlinder en sprookjesachtige speelelementen. De Vlinderwandeling van 2,2 kilometer is met de kinderwagen en de rolstoel goed toegankelijk. Ook te paard geniet je hier op één van de 5 routes van de heide.

Startplaats en parking: Zandstraat, Lommel

 

Blekerheide

De voetgangersbrug over het Kanaal Bocholt-Herentals is de sierlijke en stalen toegangspoort tot de prachtig uitgestrekte Blekerheide.

Speurtocht tip: Op de route  van De Schat van Koning Leeuw, wandel je door het unieke decor van Blekerheide én de Lommelse Sahara.

Startplaats en parking: Lossingsweg z/n, Lommel

De heide staat in bloei van half augustus tot en met half september.

 

Heuvelse Heide

De Meerpaal, Boskantstraat 60, Lommel

 

Kattenbos

Zandstraat z/n, Lommel

 

Headerfoto © Angelika Van Genechten

 

Blekerheide

Lossingsweg z/n, Lommel