Wandelpad Heuvelse Heide Lommel

Heuvelse Heide

Heuvelse Heide: Ontdek een verborgen parel in Lommel

De Heuvelse Heide in Lommel is geen doorsnee natuurgebied. Het is een verborgen parel, een wandelparadijsje waar je ogen te kort komt. De variatie in dit gebied is ongeëvenaard: van geurende dennenbossen tot glooiende heidevelden, van spiegelende vennen tot verkoelende waterplassen.

Een ware beleving voor al je zintuigen

Start je avontuur aan Jachthaven De Meerpaal aan de Boskantstraat. Het eerste pad voert je door een sprookjesachtig dennenbos, waar de geur van hars je omringt. Langs het kanaal wandel je vervolgens de heide binnen, waar de zandpaden je leiden langs onverwachte verrassingen. Gele stoelen die nonchalant in het landschap lijken te zijn geplaatst, nodigen je uit om te rusten en te genieten van de stilte.

Een landschap dat voortdurend verandert

Naarmate je dieper de heide in wandelt, gaat het landschap geleidelijk over in dichte bossen. Wandel langs het water en waan je in tropische sferen.

Een onvergetelijke wandeling

De Heuvelse Heide is een plek voor iedereen. Of je nu kiest voor de groene route van 2,9 km, de oranje route van 7 km of de rode route van 9 km, je geniet gegarandeerd van een onvergetelijke wandeling.

Heuvelse Heide: meer dan alleen natuur:

  • Ontdek de geschiedenis: Breng een bezoek aan museum De Kolonie en leer meer over de rijke historie van de omgeving.
  • Natuur in overvloed: Verken ook het nabijgelegen natuurgebied De Watering en geniet van de diversiteit van de fauna en flora.

De Heuvelse Heide: een onvergetelijke ervaring. Kom dwalen in dit prachtige natuurgebied en laat je verrassen door de schoonheid van de natuur.

Tip: Vergeet je camera niet mee te nemen! De Heuvelse Heide is een fotografisch paradijs.

Info

  • Startplaats en parking: De Meerpaal, Boskantstraat 60, Lommel.
  • Openbaar vervoer: Lijn 307 Lommel Provil – Kolonie, halte IJsstadion.
  • Wandelkaart: €2,5 via ons toeristisch infokantoor of hier digitaal.

 

Toegankelijkheid

De wandellussen zijn niet rolstoelvriendelijk. Bij droog weer, zijn ze goed berijdbaar voor stevige kinderbuggy’s.