De Watering

De Watering is een uniek en gebied. Hier wandel je door vloeiweiden die in de 19de eeuw werden ingericht om de woeste heide te bevloeien door kanaaltjes. Daardoor is het er rijk aan fauna en flora: er werden maar liefst 350 verschillende planten- en 120 vogelsoorten geteld! Het Vloeiweidenpad is een korte wandeling, maar o zo sfeervol.

 

Wandellus

1,9 km

 

Tip: bezoek het natuurgebied met een gids en kom alles te weten over de mooie natuur en de dieren die er leven. Ook voor groepen. De themawandelingen zijn volledig gratis en vinden elke eerste zondag van de maanden januari, maart, mei, juli, september en november plaats. Meer info over de thema’s en de starturen vind je op natuurpuntlommel.be/kalender.

Info

Startplaats: Wateringhuis, Oude Maai 80, 3920 Lommel.

Parkeren kan aan het einde van de Koloniestraat.

De Watering is niet bereikbaar met het openbaar vervoer.

 

Gegidste wandelingen kunnen gereserveerd worden via:

Kris Schurmans

+32 (0)472 40 85 20

kris.schurmans@gmail.com

 

Openingsuren

Het Wateringhuis is van juni tot september elke zondag open van 14.00 – 18.00 uur, en van oktober tot mei elke eerste zondag van de maand van 14.00 – 18.00 uur. Je kan er ook op afspraak terecht (2 weken op voorhand aanvragen).

 

Toegankelijkheid

Omwille van haar hoge natuurlijke waarde, is het natuurgebied slechts beperkt toegankelijk: tussen wandelknooppunten 62 en 63. De paden zijn niet rolstoel- en buggyvriendelijk.

Het Wateringhuis is rolstoel- en buggyvriendelijk.