House of Nature - Lommel

House of Nature

De monumentale stalen sculptuur ‘House of Nature’ is met zijn 7,5 meter hoogte en 50 meter breedte een imposante constructie aan de rand van de Sahara. House of Nature vormt vanaf de zomer van 2024 het nieuwe vertrekpunt van alle wandelingen in de Sahara. Wist je dat deze routes ook allemaal langs uitkijktoren de Reus van Bosland wandelen?

 

Landschapskunst van Will Beckers

Kunstenaar Will Beckers creëerde een landschapswerk voor de Lommelse toegangspoort van Nationaal Park Bosland, gelegen aan de Speelpleinstraat. House of Nature is als een organische vorm verweven met de omringende natuur. Je kan in het kunstwerk stappen via een doorgang die de vorm heeft van een mens. De kunstinstallatie is volledig opgebouwd uit staal; de buitenzijde bestaat uit duizenden stalen plaatjes, die in een ritmische verdeling aan elkaar werden gelast.

Een groot deel van mijn werk komt voort uit observaties van natuurlijke processen. Land art biedt mij de mogelijkheid om mijn respect en waardering voor de natuur te uiten. Ze vormt onderdeel van onze wortels en is op veel manieren een blijvende voedingsbodem. House of Nature belichaamt, representeert en illustreert deze waarden.” – Will Beckers

Er is een gezellige picknickplek, een groene boskamer en stoelen met gestileerde tekeningen van dieren die leven in Nationaal Park Bosland.

 

Speelbos

Een buggyvriendelijk wandel- en belevingspad begeleidt je van de parking naar de toegangspoort. Het pad bestaat uit sculpturen die in het landschap lijken te vergroeien. Met boomstammen wordt een klim- en klauterparcours voor kinderen gecreëerd.

 

Making of video

Info

Opening vanaf 5 mei 2024

  • Speelpleinstraat z/n, Lommel
  • Tussen fietsknooppunt 224 en 230
  • Wandelkaart verkrijgbaar bij Toerisme Lommel of via de webshop (€ 2,5)
  • Gratis te bezoeken

 

Gratis parkeren

 

Extra parking

  • De Soeverein, Sportveldenstraat 10, Lommel
  • Voetbalstadion Lommel SK, Speelpleinstraat 20, Lommel (100 plaatsen)
  • WICO Campus Sint-Jozef, Pieter Breugheldreef 4, Lommel (110 plaatsen)
  • De Lossing, Lossingsweg 21, Lommel (90 plaatsen)

 

Podcasts

 

Wat is er nog in de buurt?

Bekijk de kaart met de hotspots van Lommel.