Uitkijktoren

Wie de Lommelse Sahara eens vanuit de lucht wilt bekijken kan dat met eigen ogen vanaf de 30 meter hoge uitkijktoren. ‘De Reus van Bosland‘ ziet er niet alleen erg imposant uit, maar geeft ook een indrukwekkend zicht op de Lommelse omgeving: op een heldere dag kan je tot wel 25 km ver kijken! Inzoomen kan via de observatiekijker op het hoogste platform.

De architecten van MaMu architecten haalden hun inspiratie voor het ontwerp uit het lijnenspel van de glooiende zandduinen in de Sahara: de touwen die rond de toren gedrapeerd zijn, hebben een natuurlijke kleur en uitstraling, en zijn soepel maar tegelijkertijd ook relatief zwaar waardoor ze doorhangen. Door het afwisselend strak en los om de toren te wikkelen, ontstaan de lijnen die je overal ziet als je rondkijkt in de Sahara.

Elke wandelroute passeert aan de uitkijktoren. Een snel bezoekje kan via de blauwe route, dan is het ongeveer 2,5 km vanaf het startpunt.

Bekijk hier het wandelaanbod in de Lommelse Sahara.

Info

  • Startplaats en parking: Evenementenhal De Soeverein, Sportveldenstraat 10, 3920 Lommel
  • Coördinaten: 51° 15’06.7”N / 005° 17’ 40.9”O

 

Toegankelijkheid

Voor een optimale bereikbaarheid sluit de locatie van de toren naadloos aan op de bestaande wandel-, fiets- en menroutes. Ben je minder goed te been? Dan kan je het onderste platform van de toren bereiken via een hellend vlak.