Het Waaltjesbos is een jong bos met aanplantingen van naald-, loof- en gemengd bos.

Waaltjesbos

Waaltjesbos: Dompel je onder in de rust van dit jonge bos

Ontdek de schoonheid van het Waaltjesbos, op de grens van Lommel, Mol en Balen. Dit jonge domeinbos van 205 hectare nodigt je uit om te wandelen, te fietsen en te genieten van de prachtige natuur.

 

Een bos met een rijke geschiedenis

De naam Waaltjesbos stamt af van de Waalse inwijkelingen die zich hier rond 1800 vestigden op zoek naar een beter bestaan. De sporen van de industriële revolutie zijn nog steeds zichtbaar in de omgeving, met de nabijgelegen Sahara die gevormd werd door zandverstuivingen van de voormalige zinkfabriek.

Een jong bos met potentieel

Het Waaltjesbos is een jong bos met aanplantingen van naald-, loof- en gemengd bos. De zomer- en wintereiken domineren het landschap, maar er is zeker potentieel voor de ontwikkeling van “echte” bossoorten in de toekomst. Met wat geluk spot je hier zelfs een nachtzwauluw of boomleeuwerik.

Recreatie voor iedereen

Het Waaltjesbos is een paradijs voor wandelaars en fietsers. Het uitgebreide padennetwerk is toegankelijk voor alle niveaus en sluit aan op het provinciale fietsknooppuntennetwerk. Ontdek de verschillende natuurlooproutes, met een blauwe lus van 5,1 km en een rode lus van 10,4 km.

Een unieke beleving

Het Waaltjesbos is meer dan een gewoon bos. Het is een plek waar je kunt ontspannen, de natuur kunt beleven en de geschiedenis kunt voelen. Kom langs en ontdek het zelf!

 

Tips:

  • Volg de bewegwijzerde natuurlooproutes voor een prachtige wandeling.
  • Combineer je bezoek met een fietstocht door de prachtige Bosland-regio.
  • Geniet van een picknick in het bos.

Het Waaltjesbos: een onvergetelijke ervaring voor jong en oud!

Informatie

  • Waaltjes 54/60, 3920 Lommel
  • Fietsknooppunt 267
  • Parking bij inrit aan het bos

Er is een picknickbank met vuilbak aan de start van de natuurlooproutes (naast de parking).