Vuuravontuur

Tijdens deze spannende zoektocht kunnen kinderen én hun (groot)ouders voortaan spelenderwijs iets bijleren over brandpreventie en tegelijkertijd genieten van prachtige natuur. Warm aanbevolen!

In Lommel begint Vuuravontuur in natuurgebied De Watering, aan het Wateringhuis (Wateringstraat 80) en staat brandweerman Ferre op post voor een 4 km lange tocht. In Pelt start het in Overpelt-Fabriek, op de parking bij De Schakel (Leukenstraat 29) en wijst Lucie 2,5 km lang de weg. De wandelingen zijn permanent bewegwijzerd en helemaal gratis. Om alle opdrachten tot een goed einde te brengen heb je enkel pen en papier nodig. Wie ook een muntstuk van 50 cent meebrengt, krijgt achteraf een aandenken.

Praktisch

De rode vuurpijltjes duiden aan in welke richting je moet wandelen. In de buurt van de gouden vuurpijltjes vind je steeds de opdrachten. Die zitten verstopt in kastjes met vlammetjes en op de zijkant een QR-code. Als je die scant kom je meer te weten over de brandweer en brandveiligheid. Heb je de opdrachten goed uitgevoerd en de cijfers genoteerd? Dan kan je aan het einde van de tocht een geheime code kraken en de brand blussen.

Bij de opdrachten tref je ook steeds een cijferslot en potje aan. Dat is voor geocachers (geocacing.com). Als je enkel de wandeling doet, mag je de potjes laten staan.

Meer kinderschatzoektochten

Info

  • Startplaats Lommel: infobord aan het Wateringhuis (Wateringstraat 80)
  • Startplaats Pelt: parking aan De Schakel (Leukenstraat 29). Het infobord staat 100 verderop in de doodlopende straat.
  • Niet vergeten: pen, papier en een muntstuk van 50 cent voor een aandenken achteraf.
  • Een smartphone met QR-lezer is handig als je meer uitleg bij de verschillende opdrachten wilt, maar niet noodzakelijk om de opdrachten uit te voeren.

Download hier de infokaart.

Code Lommel: 2456, code Pelt: 1359

 

Contact

Vandalisme

Helaas gaan er ook graag vandalen op pad. Hierdoor zou het kunnen dat je onderweg wat ongemakken ondervindt. Sorry hiervoor! Onze medewerkers doen ons best om deze zo snel mogelijk te verhelpen. Voor alle zekerheid vind je hier beneden de code van deze schattenzoektocht.

Lukt het je nog niet om aan het einde van de tocht een aandenken te draaien? Dan mag je ons even contacteren. Als je je naam, adres en het aantal deelnemers laat weten, sturen wij jou nog graag een aandenken op!