Zandtapijtententoonstelling

De zandtapijtentoonstelling is weer terug! Jong en oud zullen hun creatieve talenten laten schitteren in deze spectaculaire 40ste editie.

Voor het eerst zal de tentoonstelling plaatsvinden in GlazenHuis, waarbij er extra aandacht wordt besteed rond de rijke geschiedenis van zandtapijten strooien.

 

Van en voor Lommelaars

Lommelse kinderen, jongeren en creatievelingen tonen hun mooiste ontwerpen in deze gratis tentoonstelling. Het strooien van zandtapijten, een eeuwenoude ambacht, vereist geduldige precisie en een hoop creativiteit. De zandtapijtenstrooiers werken dit jaar rond het thema ‘vrijheid’.

 

Thema ‘vrijheid’

Vrijheid is het kostbaarste erfgoed van de mensheid. In de vrijheid vinden we de ruimte om te dromen, te creëren en te streven naar een betere wereld. In een wereld waar vandaag de dag vrijheid wordt bedreigd, is het des te belangrijker om de kostbaarheid ervan te erkennen en te beschermen.

 

Inschrijven

Wil je deelnemen? Schrijf je dan voor eind juni in. Er zijn categorieën voor deelnemers tot 11 jaar, tussen 11 en 16 jaar, en volwassenen. Na inschrijving kun je gratis een deelnamepakket ophalen.

 

Prijsuitreiking

Net als voorgaande jaren zullen we ook dit jaar de meest bijzondere zandcreaties extra in de schijnwerpers zetten. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens Bal Final, op de laatste zondag van de zomervakantie.

10/08/2024

- 31/08/2024

Praktisch

  • Van zaterdag 10/08/2024 tot en met zaterdag 31/08/2024
  • GlazenHuis – Dorp 14, Lommel
  • Gratis te bezoeken
  • Elke dag tussen 10 en 17 uur

 

Locatie

Gelijkvloers en kelderverdieping GlazenHuis

 

Deelnemen

Inschrijvingslink volgt binnenkort.

  • Inschrijven kan tot eind juni
  • Deelnamepakket na inschrijving gratis af te halen*
  • Je kan je inschrijven als individu of per klas. Per klas kan je samen één werk creëren.
*De kader blijft eigendom van de organisatie

 

Tijdens het evenement kunnen er sfeerfoto’s worden gemaakt die we daarna gebruiken voor onze website en/of sociale media. Mocht je uit een foto verwijderd willen worden, dan kan dit op eenvoudig verzoek. Ook kunnen er tijdens het evenement opnames worden gemaakt. Bij betreding van het evenement doe je afstand van je portretrecht.