Lommel is wandelgemeente van het jaar 2023-2024

Meer dan 4950 mensen brachten hun stem uit voor Lommel. Wat een eer om de titel van Wandelgemeente van het jaar in de wacht te mogen slepen!

Lommel verovert de titel van ‘Wandelgemeente van het jaar’

“Wat een prestatie! Meer dan 4950 mensen brachten hun stem uit voor Lommel. Wat een eer om deze titel nu in de wacht te mogen slepen” vertelt Niek Janssen, directeur van Toerisme Lommel. “Er is onder de collega’s en door vele Lommelse enthousiastelingen hard gewerkt om deze boodschap zo wijd mogelijk te verspreiden.” Karel Wieërs, schepen van Toerisme Lommel, vult aan: “We beseffen maar al te goed dat het uiteindelijk U (!) bent die ervoor heeft gezorgd dat Lommel deze verdienstelijke titel bemachtigd. Het is een teamprestatie van 4950 individuen die de pracht van de Lommelse natuur erkennen en ernaar gehandeld hebben.”

De bekendmaking van de winnaar gebeurde 7 oktober 2023 door Wandelsport Vlaanderen tijdens de Meet & Greet wandelbeurs in Sint-Niklaas.

De aanloop tot deze uiteindelijke overwinning

Midden februari 2023 stuurden we onze kandidatuur in, gestaafd met een allesomvattend dossier. Op basis van de ingediende kandidaturen selecteerde de vakjury een shortlist van 5 gemeenten/steden: Lommel, Zemst, Heuvelland, Erpe-Mere en Sint-Katelijne-Waver. Midden april zijn de digitale stemhokken geopend en is elke gemeente / stad gestart met campagne te voeren. Op 1 september werd de top 3 bekend gemaakt: Lommel, Heuvelland, Erpe-Mere. Met Lommel op kop! Het stemmen liep vervolgens door tot 15 september. Op 7 oktober 2023 werd de winnaar bekend gemaakt door Wandelsport Vlaanderen.

Lommel heeft alles uit de kast gehaald om stemmen te verzamelen

Toerisme Lommel heeft in samenwerking met Stad Lommel gepassioneerd promotie gevoerd in het Lommels stadsmagazine, bij de (Lommel Leeft) evenementen, de lokale horeca, de logies uitbaters, onder het eigen personeel en bij de Limburgse wandelclubs. “De Lommelse wandelclub Milieu 2000 heeft ook een zeer groot steentje bijgedragen om ons naar die eerste plaats te helpen! Zij hebben van in het begin mee de kar getrokken.” zegt Niek Janssen.

Meer info over de wedstrijd vind je op wandelsportvlaanderen.be

07/10/2023

- 07/10/2024

Wedstrijdconcept

Het gloednieuw concept ‘wandelgemeente van het jaar’ is een initiatief van Wandelsport Vlaanderen vzw in samenwerking met Sport Vlaanderen, Toerisme Vlaanderen, Natuurpunt en Trage Wegen. In deze nieuwe jaarlijkse wedstrijd gaat een vakjury – en heel wandelend Vlaanderen – op zoek naar de Vlaamse gemeente/stad met de mooiste en meest duurzaam verankerde realisaties.