Glasmarkt

Laat je betoveren door glassculpturen & -juwelen! Meer dan 50 verschillende internationale glaskunstenaars tonen hun glastechnieken.

 

Uniek concept in Vlaanderen

Meer dan 50 internationale glaskunstenaars tonen hun glastechnieken. Van fusing, glas-in-lood, glaskralen draaien, Tiffany tot églomisé…. Het is een uniek concept in Vlaanderen dat je zeker niet mag missen. Iedereen is van harte welkom!

 

Workshops voor groot en klein bij onze mobiele glasblazer

Voor het eerst kan je op de Glasmarkt deelnemen aan een workshop glasblazen. De mobiele glasblazerij verzorgt demonstraties glasblazen en geeft mini workshops voor groot een klein. Glasblazers Ruud en Gerrie Snakenborg van Farvetglass werken al vele jaren met glas: “We houden van spelen met het hete glas. Deelnemen aan de Glasmarkt in Lommel is een geweldige impuls voor dit evenement dat elke keer weer vele mensen aantrekt.” Durf jij de uitdaging aan te gaan met het hete glas? Laat je creativiteit de vrije loop!

Deelnemen aan een mini workshop kost € 25. Gemaakte objecten kunnen worden opgehaald of betalend verzonden naar het thuisadres.

 

Teutenmarkt in glasthema

Zelfs de Lommelse Teutenmarkt op het sfeervolle dorpsplein met lindebomen en terrasjes, staat op 7 augustus in teken van glas. Het stadscentrum wordt volledig ingepalmd door glazen snuisterijen, antiek en hebbedingen.

 

Bezoek GlazenHuis met glasatelier en 4 tentoonstellingen

Heb je de glaskriebels volledig te pakken? Bezoek dan de 4 tentoonstellingen van GlazenHuis (toegang van 10 tot 17 uur). Ook hier kan je het glasatelier bezoeken en de glazen toren beklimmen voor een uitzicht over de stad.

 

07/08/2022

Info

 

Parkeren

Combineer je bezoek met een fijne fietstocht. Je kan je fiets parkeren in het centrum of bij CC De Adelberg. Kom je toch met de wagen? Dan kan je terecht op het Hertog Janplein, Michiel Jansplein, Mudakkers, CC De Adelberg en de Frans van Hamstraat.

 

In samenwerking met Stad Lommel, GlazenHuis, Gerda Schroeten en Timmermans evenementen.