Beeldig Lommel 2024

Beeldig Lommel

Op zaterdag 15 en zondag 16 juni 2024 zullen we met z’n allen weer grote ogen opzetten bij het gratis levende standbeelden festival in het stadscentrum van Lommel.

Gratis beeldenfestival

Het gratis internationaal festival Beeldig Lommel gaat door op zaterdag 15 en zondag 16 juni 2024. Tientallen levende beelden, muzikale en mobiele acts halen hun beste performance boven om meer dan 50 000 bezoekers te verwonderen in het prachtige stadscentrum van Lommel.

 

Wereldkampioenen

Uit alle hoeken van de wereld zakken levende beelden af om samen een buitengewone Beeldig Lommel editie neer te zetten. Het beeldige burgemeesterspark zal als decor dienen voor de Lommelse kinderbeelden die vanuit de Beeldig Lommel organisatie worden opgeleid.

 

14e editie

Deze 14de editie van Beeldig Lommel belooft, naar goede gewoonte, weer een massa naar het stadscentrum van Lommel te trekken. 

 

Festivalparcours

Het festivalparcours van 2,5 km lang brengt je langs alle beeldige acts. Er is een vaste aangeduide wandelroute voorzien in één richting, dit voor de veiligheid en het comfort van de vele bezoekers. Het parcours is volledig verhard en goed toegankelijk.

 

Blinden en slechtzienden tour

Een ervaren tolk geeft een audiodescriptie over de acts, de kostuums en de context van de levende beelden. Het traject is ongeveer 2,5 km lang. De gratis audiodescriptie vindt plaats op zaterdag om 12.30 uur in het stadscentrum van Lommel. Inschrijven dient 3 dagen op voorhand te gebeuren via de website van Beeldig Lommel.

 

Vrijwilligers

Zonder vrijwilligers, geen Beeldig Lommel 2024. Door de omvang van het festival is de organisatie enkel mogelijk door de buitengewone inzet van onze gemotiveerde vrijwilligers. Zij ondersteunen de organisatie bij het begeleiden van artiesten, permanentie bij de kleedkamers, verspreiden van promotiemateriaal, informatieverstrekking aan de bezoekers, en zo veel meer. Vrijwilligers krijgen een vergoeding en zijn verzekerd. Ben je minstens 18 jaar oud en wil je graag deze enthousiaste ploeg versterken? Geweldig! Stuur een mailtje naar beeldiglommel@lommel.be met je gegevens en de vermelding “vrijwilliger Beeldig Lommel” en we contacteren je zo snel mogelijk.

15/06/2024

- 16/06/2024

Info

 

Organisatie

Beeldig Lommel is een organisatie van Toerisme Lommel, Stad Lommel en de vele vrijwilligers die zich inzetten om er een geweldige Beeldig Lommel editie van te maken.

 

Toegankelijkheid

De organisatie van Beeldig Lommel garandeert de toegankelijkheid van het festival voor mensen met een beperking. Het parcours is verhard en goed toegankelijk voor minder mobiele mensen.

 

Tijdens het evenement kunnen er sfeerfoto’s worden gemaakt die we daarna gebruiken voor onze website en/of sociale media. Mocht je uit een foto verwijderd willen worden, dan kan dit op eenvoudig verzoek. Ook kunnen er tijdens het evenement opnames worden gemaakt. Bij betreding van het evenement doe je afstand van je portretrecht.