GlazenHuis

Liefhebbers van hedendaagse glaskunst kunnen GlazenHuis tijdens hun bezoek aan Lommel niet links laten liggen. Het Vlaams Centrum voor Hedendaagse Glaskunst werd opgericht in 2007 en is intussen internationaal bekend. Droom er weg bij unieke tentoonstellingen en boeiende demonstraties glasblazen. Of ga er zelf de uitdaging aan met het hete, vloeibare glas!

 

Glas kijken

GlazenHuis organiseert jaarlijks twee expo’s met kunstwerken van gerenommeerde kunstenaars uit binnen- en buitenland. Verwacht je aan groeps- en soloprojecten, en een eigen unieke collectie glaskunstwerken. Vanuit de tentoonstellingsruimten kan je binnenkijken in het glasatelier en de iconische spiraalvormige trap beklimmen: de 30 meter hoge glazen torenspits is ongetwijfeld het hoogtepunt van je bezoek!

Bekijk de nieuwe expo

Tip: tijdens de zomermaanden juli en augustus zijn er gratis rondleidingen. GlazenHuis voorziet een gratis gids. Jij dient enkel je toegangsticketje voor het museum te kopen.

 

Glas maken

Het glasatelier is een broeihaard van creatief talent. Hier ontstaan via diverse, eeuwenoude technieken de meest uiteenlopende glazen kunstobjecten. Loop je helemaal warm voor een cursus glasblazen of glasgieten? De glasblazers leren je de kneepjes van het vak tijdens een workshop of meerdaagse cursus. Van introducties glasblazen en glasgieten tot workshops voor gevorderden, er is voor ieder wat wils.

 

Glas kopen 

Spring eens binnen in de Glasshop. Hier vind je prachtige vazen, sieraden en andere glasobjecten in verschillende prijsklassen. Naar eigen ontwerp en met veel liefde door de glasblazers gemaakt.

 

Tip: boek hier een gegidste rondleiding.

Info

GlazenHuis
Dorp 14B, Lommel
+32 11 399 601
info@glazenhuis.be
www.glazenhuis.be

 

Openingsuren

Gesloten op maandag.

Open van dinsdag t.e.m. zondag van 10.00 – 17.00 u.

De Glasshop sluit ’s middags tussen 13.00 – 13.30 u.

 

Toegankelijkheid

GlazenHuis is, met uitzondering van de toren, rolstoel- en buggyvriendelijk.