Glazenhuis Lommel

GlazenHuis

Liefhebbers van hedendaagse glaskunst kunnen GlazenHuis tijdens hun bezoek aan Lommel niet links laten liggen. Het Vlaams Centrum voor Hedendaagse Glaskunst werd opgericht in 2007 en is intussen internationaal bekend. Droom er weg bij unieke tentoonstellingen en boeiende demonstraties glasblazen. Of ga er zelf de uitdaging aan met het hete, vloeibare glas!

 

Opgelet! Wijziging publiekswerking naar aanloop verbouwingen

Bekijk hier de laatste stand van zaken omtrent de publiekswerking van GlazenHuis.

 

Een unieke beleving voor liefhebbers van hedendaagse kunst

In het hart van Lommel, waar zandgrond overgaat in kunst, vind je GlazenHuis. Dit internationaal gerenommeerde centrum voor hedendaagse glaskunst is een must-see voor elke kunstliefhebber.

 

Droom weg bij adembenemende tentoonstellingen

Bewonder twee keer per jaar unieke kunstwerken van gerenommeerde kunstenaars uit binnen- en buitenland. Laat je verrassen door de diversiteit aan stijlen en technieken, van klassieke glasblaaskunst tot innovatieve installaties. Van groeps– en soloprojecten tot een eigen collectie glaskunstwerken, er is voor ieder wat wils.

Feel the heat!

Kom dichterbij de fascinerende wereld van glasblazen. Bekijk de glasblazers aan het werk in het atelier en ervaar de hitte en vloeibaarheid van het materiaal.

Ontdek zelf de kracht van glas

Ga zelf aan de slag in een van de workshops en leer de kneepjes van het vak. Maak je eigen creatie in glas, of het nu een vaas, sieraad of kunstwerk is.

 

Een unieke architectuur

Het iconische gebouw, ontworpen door Philippe Samyn en partners, is een kunstwerk op zich. De glazen volumes en de spectaculaire kegelvormige toren creëren een open en transparante sfeer. Tevens kan je vanuit de tentoonstellingsruimten binnenkijken in het glasatelier en de iconische spiraalvormige trap beklimmen: de 30 meter hoge glazen torenspits is ongetwijfeld het hoogtepunt van je bezoek!

 

Een onvergetelijke ervaring

GlazenHuis is een beleving voor al je zintuigen. Laat je meeslepen door de schoonheid van glaskunst en ontdek de magie van dit unieke materiaal.

Enkele tips:

  • Gratis toegang tot de tentoonstellingen
  • Unieke workshops voor alle niveaus
  • Demonstraties glasblazen
  • Prachtige Glasshop met unieke glasobjecten

Plan je bezoek vandaag nog!

Vanaf 24 december 2023 zijn er wijzigingen in de publiekswerking van GlazenHuis.

 

Info

GlazenHuis
Dorp 14, Lommel
+32 11 399 601
info@glazenhuis.be
www.glazenhuis.be

 

Openingsuren

  • Gesloten op maandag.
  • Open van dinsdag t.e.m. zondag van 10.00 – 17.00 u.
  • De glasshop is elke dag geopend (openingsuren Toerisme)

 

Toegankelijkheid

GlazenHuis is, met uitzondering van de toren, rolstoel- en buggyvriendelijk.