6 3 4

Lommelse specialiteiten

Souvenirs uit Lommel

 

Lommel rijk aan natuur, rijk aan glas en zand. Lommel is ook gezellig. Tijdens de zomermaanden is het fijn vertoeven in het stadscentrum.

 

Maar Lommel is ook … lekker! Proef de Lommelse klotsenbosjenever en geniet van de Lommel Koffie.


In de geschenkshop kan je daarnaast leuke hebbedingetjes  kopen over Lommel. Om je bezoek aan onze gezellige stad niet te vergeten.


 

Lommel Koffie

Lommel Koffie. Net als Lommel zelf smaakt het naar meer en zal het je opwarmen.

Het lekkere zwarte goedje met een Lommelse stempel draagt een mooie geschiedenis met zich mee. In 2008 mochten drie Lommelse horeca-uitbaters een onderling duel uitvechten voor het patent van de Lommelse koffie. De jury bestond uit de burgemeester en een aantal schepenen, maar ook uit een aantal uitverkoren Lommelse koffieliefhebbers.

Aan de inhoud en presentatie werden een aantal voorwaarden gekoppeld qua presentatie en inhoud. Zo moest de koffie gedegusteerd worden in een origineel glas van het Glazen Huis.  De Lommelse klotsenbosjevenever moest een ingrediënt zijn van de Lommelse koffie. Klostsenbos is trouwens de lokale benaming van de vliesbesstruik.

Het pleit werd uiteindelijk gewonnen door Danny Smits, eigenaar van taverne Lommel Broek op Kerkhoven. Zijn koffie was een smakelijke mengeling van koffie met jenever, likeuren en verse room. De Lommel Koffie was geboren.

Ondertussen kan je de Lommel Koffie proeven in deverse Lommelse horecazaken.

Bij Toerisme Lommel kan je ook nog andere diverse streekproducten verkrijgen:

- Vlierbessen jenever
- Vlierbessen likeur
- Stadspralines van Lommel   


Tips van insiders en bezoekers