Tips van actrice Katrien De Ruysscher

Prachtige natuur met bossen, zandvlaktes en vloeiweiden. Een fijn stadscentrum waar het aangenaam shoppen is bij de lokale handel, en waar je gezellig iets kan eten en drinken. En een glasmuseum waar je je eigen glaskunstwerk kan maken… Lommel heeft het. Actrice Katrien De Ruysscher, onder andere bekend als Judith Van Santen in Thuis, verhuisde acht jaar geleden met haar gezin van de stad naar Lommel.

 

“De rust en de ruimte zijn onbetaalbaar. Het bos is mijn achtertuin, waar ik ga wandelen en joggen. Tegelijkertijd kunnen we in Lommel genieten van cultuur. Of trekken we naar het centrum om een blik te werpen in het atelier van het GlazenHuis, een grote aanwinst voor Lommel, en gaan we iets eten of drinken. Ik woon hier graag.”

 

Eén van de grote troeven van de stad Lommel is de prachtige natuur.

“De vloeiweiden van de Grote Watering, een overblijfsel van een irrigatieproject uit de 19de eeuw, zijn een fenomeen. Nog steeds kan je op bepaalde tijdstippen zien hoe ze volgens een oude methode de weiden bevloeien. Indrukwekkend”, zegt Katrien. Nog een stukje bijzondere natuur is ‘fietsen tussen de bomen’ in Bosland. “Door extra beleving in de natuur te creëren, zet Limburg de natuur meer in de kijker. Dat vind ik bijzonder. Het maakt een fietstochtje ook voor de kinderen extra leuk.”

 

Van een stevige tocht krijg je honger en dorst.

“Voor een lekkere koffie ga ik naar Wolf Espressobar, een gezellige koffiebar in het stadscentrum waar ze ook lekkere taart serveren. Nog een topper is BaZiel, een belevingsbar met een uitgebreide kaart van lunch tot gezonde smoothies en cocktails. Alles op de kaart is er net dat tikkeltje anders”, zegt Katrien. Het zijn deze unieke zaken die een bezoek aan Lommel meer dan de moeite waard maken. “Zo opende een tijdje geleden Nootzaak. Een initiatief van een diëtiste die er artisanaal bereide granola’s, brood en noten verkoopt.”  Cadeautjes, bloemen en interieurspullen koopt Katrien bij Ixora. “Ooit gestart als een gewone bloemenwinkel, maar sinds een grondige renovatie verkoopt Ixora ook toffe interieurspullen, van mooie kommen tot alles voor de kerstboom.” Wil ze zichzelf in het nieuw zetten, dan shopt  Katrien graag bij Cosi. “Een klein boetiekje waar ze merken verkopen die net iets anders zijn. Ze geven ook stylingtips op hun website. Toffe extra service.”

 

Na al dat shoppen is het tijd voor een pauze.

“Dan trekken we naar De Bourgondiër, bij Paul en Annie. Ze baatten vroeger het cafetaria aan het voormalige zwembad uit. Na het zwemmen gingen we altijd chocomelk drinken bij Paul en Annie. Dezelfde gemoedelijke en warme sfeer brachten ze naar hartje Lommel.” Is het tijd voor de lunch of avondeten, dan komt  Katrien graag bij Restaurant Diana. “Een eenvoudige, klassieke zaak, maar ze serveren er de beste mosselen. Ook de koude schotels en het stoofvlees zijn er top. Als de kinderen mogen kiezen, gaan we naar La Cantina voor Fajita’s.” Mag het iets meer zijn, of heb je iets te vieren, dan is het tweesterren restaurant Cuchara een aanrader. “Koken is een kunst op zich. De esthetische bordjes die chef Jan serveert, zijn van topniveau. Een beleving waar ik echt van kan genieten.”

Een interview van Stad Lommel met de foto’s van Minne Dalemans.