Ruiternetwerk Limburg

650 kilometer. Zo lang is het Limburgse ruiter- en menroutenetwerk. En het plezantste is dat praktisch alles door de natuur loopt over onverharde paden. Bossen, zandgronden, duinen, heidelandschappen, …. Limburg is er vol van. Plan op voorhand je route met de ruiterkaart of de online routeplanner, en allez ju!

De ruiterkaart is onmisbaar voor iedere paardenliefhebber. Naast de bewegwijzerde routes krijg je een handig overzicht van alle ruitercafés, ruiterlogies en zelfs de locatie van vaste hindernissen en doorwaadplaatsen. Ook de toppleisterpaatsen met bindbalken, picknickbanken en paddocks zijn eenvoudig op de kaart terug te vinden.

De ruiterkaart is opgebouwd door middel van een knooppuntennetwerk. Zo kan je gemakkelijk je route van knooppunt naar knooppunt uittekenen. De Limburgse ruiter- en menpaden sluiten trouwens perfect aan op die van Antwerpen en Nederland. Ideaal om kilometerslange tochten te maken.

Meer info

Klinkt handig? Dan kan je de ruiterkaart gratis afhalen in alle paardvriendelijke logies en cafés in Limburg, in de toeristische infokantoren en in het magazine Cap.

Je kan de kaart ook online bekijken.