Geocachen

Diep je gps-coördinaten en smartphone op en duik in de wereld van raadsels! Geocaching is een soort van wereldwijde, moderne schattenzoektocht die zelfs de meest eentonige wandel- of fietsroute verandert in een spannende ontdekkingsreis.  

 

Een geocaching-avontuur begint simpel: iemand verstopt een waterdichte doos of ‘(geo)cache’ ergens in de natuur en laat de exacte gps-coördinaten achter op een website zoals www.geocaching.com. Zo kan je op eigen houtje op zoek gaan naar de verschillende caches in een gebied, terwijl je onderweg langs mooie plekjes wandelt die je zelf misschien nooit zou ontdekken. Vaak zitten er trouwens kleine prulletjes in de cache, die het geocachen de allures van een ruiltocht geven. Je haalt er iets uit en stopt er iets nieuws weer in, zodat de inhoud van de ‘schat’ voortdurend verandert.

 

Geocachen in Lommel

 

Ben je klaar om je eerste cache te gaan zoeken? In Lommel liggen er niet alleen ontelbaar veel caches verborgen, je vindt er ook 2 kant-en-klare schattenzoektochten die je wegwijs maken in de wereld van het geocachen. Deze 2 routes zijn qua afstand ideaal voor kleine stappers en dus goed als activiteit voor het hele gezin:

 

Info

Surf naar geocaching.com en maak je gratis profiel aan.

Ga naar de “zoek en vind” tab op de pagina en zoek een leuke cache. Je kan ook de Google map raadplegen om de dichtstbijzijnde cache op te zoeken. Open de pagina van de cache die je leuk vindt, print de beschrijving af en laadt de coördinaten in je wandel-GPS of de Geocaching app op je smartphone.

Daarna ga je op stap: rij met je auto, fiets, moto of wandel naar de plek en begin te zoeken naar de cache.

Heb je de schat gevonden? Vul je naam in in het logboek. Leg de cache terug op de plaats waar je hem gevonden hebt.

Eenmaal thuis, log je opnieuw in en kan je invullen bij “log visit” dat je de cache gevonden hebt en een een leuk bericht achterlaten voor de legger van de cache.

 

Wat neem je mee onderweg?

  • Een wandel-gps of smartphone met gps-functie / Geocaching-app.
  • Stevige wandelschoenen en bij slecht weer een regenjas.
  • Een balpen om het logboek te tekenen.
  • En eventueel een zaklamp om beter te kunnen zoeken.