Fietsen door de Sahara (kindvriendelijke route)

Ook kinderen zijn dol op fietstochtjes. Maar het is niet altijd even makkelijk om een route te vinden die niet te lang is, en waar op tijd kan gestopt worden voor een sanitaire pauze, of om iets te drinken en kleine hongertjes te stillen. Gelukkig bedacht Toerisme Limburg een leuke fietsroute op kindermaat!

 

Deze 19 km lange fietstocht leidt je langs twee speelse picknickbanken en het speelbos aan de Lommelse Sahara. Hier kan je even afstappen en genieten van de bosrijke omgeving, terwijl je kinderen het Zeno Zandloopkever-spel spelen of wat verderop ravotten in het speelbos. Als je een kilometer verder wandelt, kijk je uit over de witte zandvlakte en de helderblauwe waterplas van de Sahara. Maar ook verder langs de route hoeven de kinderen zich niet te vervelen. Terwijl jullie heerlijk in het zonnetje fietsen langs het kanaal, kunnen ze naar de boten kijken die hier passeren. Ongeveer halfweg de route kom je aan De Blauwe Kei, een van de toeristische trekpleisters van Lommel, waar je kan uitblazen op een van de terrasjes. Je kinderen kunnen er genieten van een lekker ijsje.

Info

  • Startplaats: Centerparcs De Vossemeren, Elzen 47 of De Soeverein, Sportveldenstraat 10, Lommel
  • Parking: Soeverein (Sportveldenstraat 10), Voetbalstadion Lommel SK (Speelpleinstraat 20), De Lossing (Lossingsweg 21)
  • Afstand: 16,5 km
  • Knooppunten: 224 – 230 – 231 – 546 – 232 – 260 – 547 – 224
  • Door de duidelijke, blauwe bordjes, vind je heel makkelijk de weg. Je kan de route ook online bekijken.

 

Foto © Raf Ketelslagers