Erfgoedhuis De Barrier

Erfgoedhuis De Barrier

Ontdek de fascinerende geschiedenis van Lommel in Erfgoedhuis De Barrier

 

Ben je gebeten door het verleden? Duik dan in de rijke historie van Lommel in Erfgoedhuis De Barrier. In dit unieke pand, gelegen in het prachtige Barrierhuis, vind je een schat aan informatie over de streek.

Ooit een tolhuis, nu een erfgoedcentrum

De Barrierhuis dateert uit de 18e eeuw en was toen een tolhuis. Reizigers moesten hier tol betalen om verder te mogen reizen. Vandaag ademt het pand geschiedenis en is het dé plek om alles te leren over het Lommelse verleden.

Erfgoed Lommel vzw: jouw gids door de tijd

Erfgoed Lommel vzw bestudeert en bewaart het erfgoed van Lommel. In het Erfgoedhuis kan je terecht met al je vragen over de lokale geschiedenis. Genealogen vinden er een schat aan bronnen om hun stamboom te onderzoeken. Studenten kunnen er terecht voor informatie voor hun studies.

Duik in een zee van documenten en objecten

Erfgoedhuis De Barrier herbergt een uitgebreide collectie boeken, magazines, foto’s, bidprentjes, kaarten en nog veel meer. Blader door oude kranten, bekijk fascinerende prentkaarten of verdiep je in de lokale archeologie.

Ontdek Lommel met een erfgoedwandeling

Zin om de geschiedenis van Lommel te beleven met je eigen ogen? Erfgoed Lommel vzw biedt een reeks interessante historische wandelingen aan. Zo kan je op een interactieve manier de streek verkennen en de verhalen uit het verleden tot leven zien komen.

Plan je bezoek

Het Erfgoedhuis is open van maandag tot en met vrijdag op afspraak. Op woensdagavond kan je zonder afspraak langskomen voor familiekundig onderzoek (met uitzondering van de schoolvakanties).

Erfgoedhuis De Barrier: een parel voor elke erfgoedliefhebber

Ben je gebeten door geschiedenis, of ben je gewoon nieuwsgierig naar het verleden van Lommel? Kom dan zeker langs in Erfgoedhuis De Barrier. Er valt hier voor ieder wat wils te ontdekken!

Tip: Neem alvast een kijkje online in de collecties!

Info

 

Openingsuren

  • Van maandag tot en met vrijdag elke voormiddag na afspraak via telefoonnummer 0492 43 65 24 of via mail
  • Op woensdagavond van 18u tot 20u (enkel voor familiekunde), met uitzondering van de schoolvakanties
  • Zaterdag gesloten

 

Toegankelijkheid

De benedenverdieping van het erfgoedhuis is rolstoel- en buggyvriendelijk.