Crematorium Stuifduin

Zand is het uithangbord van Lommel en een aantrekkingspool voor locals en toeristen. Het ‘Lommelse goud’ bleek zelfs de architecten van van A2O-Architecten en BuroLandschap te inspireren. Dit knap staaltje architectuur ligt in één lijn met het landschap en is een prachtige plek voor een laatste groet.

 

Crematorium Statie Stuifuin ligt als een ruïne in het Lommelse duinenlandschap, langs de stedelijke begraafplaats. Het langgerekt complex omvat open, halfopen en gesloten ruimtes waar je als bezoeker bewust wordt van de natuur en het landschap. De route die vooral rouwenden er afleggen, laat begrip toe over onze levensreis van geboorte tot dood. Waarbij je de overweldigende natuurpracht als een troostende arm om de schouder ervaart. In 2019 werd A2O-architecten voor dit project genomineerd voor de prestigieuze Mies van der Rohe Award.

 

Tip: bezin even bij Bistro Stuifduin. Je kan er terecht voor een lekker tasje koffie of stuk vlaai. Deze gezellige bistro is open van maandag tot en met zaterdag tussen 9 en 17 u.

Info

Vonderdreef 10, 3920 Lommel

+32 (0)3 828 95 60

info@pontes.be

www.pontes.be

 

Toegankelijkheid

Crematorium en Bistro Stuifduin zijn rolstoel- en buggyvriendelijk.