7 doe-tips voor een citytrip naar Lommel

Slenteren langs de winkels en authentieke boetiekjes, op adem komen op een terrasje of in een hip koffiehuisje, verrast worden door culinaire hoogstandjes, genieten van kunst en cultuur … In het gezellige stadscentrum van Lommel wandel je van de ene ervaring naar de andere. Het heeft alle ingrediënten voor een heerlijk dagje uit.

 

Tip 1: Shoppen

Gezellig kuieren en shoppen? Dat doe je in het stadscentrum van Lommel! Je vindt er, naast enkele grote bekende kledingwinkels, voornamelijk authentieke boetiekjes. Voor de grotere ketens zak je af naar de Binnen- en Buitensingel aan de rand van het centrum. Daar parkeer je gratis op de ruime parkings.

Goed om te weten: ook op zondag kan je terecht bij de Binnen- en Buitensingel.

 

Tip 2: Een kopje koffie

Even op adem komen doe je bij één van onze knusse en hippe koffiebars. Ga bijvoorbeeld eens langs de belevingsbar BaZiel voor een heerlijke koffie, bijzondere theeblends en hippe hebbedingen. Of bij Wolf, voor koffies en chocolademelk met zoete toppings, of voor de smakelijke (vegan) taartjes.

 

Tip 3: Cultuur opsnuiven

Liefhebbers van hedendaagse glaskunst kunnen GlazenHuis tijdens hun bezoek aan Lommel niet links laten liggen. Het Vlaams Centrum voor Hedendaagse Glaskunst werd opgericht in 2007 en is intussen internationaal bekend.

Ook voor wie Kunst met de grote -K niet is weggelegd, is GlazenHuis een toffe belevenis. Klim zeker eens in de 30 meter hoge glazen torenspits voor een fenomenaal zicht over de stad. Of trotseer de hitte aan de ovens waar glasblazers live aan het werk zijn. Zeker de moeite waard!

 

Tip 4: Picknicken (met een vleugje kunst) in het park

Een klein hongertje? Rol je picknickdeken uit in één van onze stadsparken. Het sfeervolle Burgemeesterspark, vlakbij de Sint-Pietersbandenkerk, is gekend voor zijn monumentale bomen en kunstige parkbewoners. Vlak aan Cultuurcentrum De Adelberg vind je het Prinses Astridpark. In dit park word je omgeven door groene heuveltjes, een kabbelend beekje, een fontein(muur), het magnifieke amfitheater & de kunstwerken van Margot Homan.

 

Tip 5: Stadswandeling

De uitgestippelde stadswandeling van 3 km voert je langs verschillende hoogtepunten in het stadscentrum. Denk maar aan de historische monumenten, adembenemende kunstwerken en unieke pareltjes in het groen. Liever een wandeling op kindermaat? Volg dan de interactieve Reute-me-teut speurtocht door het centrum.

 

Tip 6: Culinair dineren

Een snelle take-away? Samen uit eten met een grote groep? Of een tafel voor twee in een sterrenzaak? In Lommel blijf je nooit op je honger zitten. Laat je verrassen door de vele broodjeszaken, take-away, brasserieën, restaurants of de tweesterrenzaak Cuchara.

 

Tip 7: Neerploffen in de cinemazetels

Nog een laatavondfilm meepikken om je Lommelse citytrip af te sluiten? Dat doe je in de UGC Cinema’s Lommel in het midden van het centrum. Sit back, relax and enjoy the popcorn!

 

Extra tip

Kom je op zondag citytrippen in Lommel? Mis dan zeker de befaamde Teutenmarkt niet! Snuistergrage antiek-brocantejagers halen hun hartje op van april tot en met oktober op het marktplein van Lommel. Het wordt dan volledig ingepalmd door snuisterijen, prullaria, kleine stukken antiek en hebbedingen.

Info

  • Toerisme Lommel
  • Dorp 14, 3920 Lommel
  • +32 (0) 11 399 600
  • info@toerismelommel.be