Rondleiding GlazenHuis

Waarom wordt er een krant gebruikt tijdens het glasblazen? Wat is een punti? En welke temperaturen hebben de verschillende ovens? Dit zijn vragen waarop onze gids je maar al te graag een antwoord geeft.

 

GlazenHuis in Lommel staat bekend als het Vlaams centrum voor hedendaagse glaskunst en heeft een uitstraling tot ver buiten de grenzen. Als een dynamische kunstinstelling, promoot het glas in al haar facetten en laat het zien dat glas kan zijn wat het wil zijn.

Tijdens een begeleide rondleiding krijg je niet alleen meer uitleg over de lopende expo, maar kom je ook meer te weten over de eeuwenoude glastechnieken en de glaskunstenaars. Het ambachtelijk glasatelier kan je binnenkijken vanuit de tentoonstellingsruimten. Nadien kan je nog even rond snuisteren in de glasshop en de kunstgalerij.

 

Praktisch

  • Duur: +- 1,15 u
  • Prijs: €5 p.p. – Groepen vanaf 12 personen: €3 p.p.
  • Prijs gids: €60 (max. 25 personen/gids)
  • De infrastructuur van het GlazenHuis laat max. twee groepen van max. 25 personen toe.
  • Het GlazenHuis is open van dinsdag tot en met zondag: 10.00 – 17.00 u, en gesloten op maandag.

Info

Toerisme Lommel

Dorp 14, Lommel

+32 (0)11 399 600

info@toerismelommel.be

www.toerismelommel.be

Boek hier!

Met dit formulier vraag je een rondleiding of daguitstap aan. Het ingevulde formulier wordt naar het boekingsteam verzonden. Na het verwerken van je aanvraag ontvang je een bevestigingsmail. Heb je niets ontvangen, kijk dan voor de zekerheid ook in je “ongewenste e-mail”.

Bedankt voor je aanvraag!
Wij contacteren je zo snel mogelijk.