Lommel Leeft

Zomeractiviteiten & evenementen

De nieuwe Lommel Leeft zomer belooft een pareltje te worden. De ingrediënten zijn originele, culturele en spannende activiteiten voor jong en oud, zowel in het centrum als in de wijken. Zo zijn er opnieuw verrassende Velo-concerten (1 en 29 juli) en een School’s Out editie voor jongeren (8 juli). Ook de heroïsche Kelder Cup is terug. Dit jaar met een extra versie voor jongeren en personen met een beperking. En het Adventure Parcours op de Heuvelse Heide werd vorig jaar zo gesmaakt dat een herhaling niet kon uitblijven.

 

Muziek & Film

Film in het Bos strijkt dit jaar neer op twee locaties: bekijk op 15 juli Once Upon a Time in Hollywood aan ‘t Zand in Heeserbergen en op 12 augustus Soul aan De Leyssensmolen. Er is geen groter zomers gevoel dan tijdens een Parkconcert onder een boom naar een aangenaam muziekje luisteren. De bomen en de schaduw zijn voorzien in het Burgemeesterspark. Sunday Rose, winnares van de Nieuwe Lichting in 2020, zorgt op donderdag 5 augustus voor de muziek.

 

Terrasjes doen

Op 22 juli en 19 augustus zijn het Terrasdonderdagen waarbij er animatie van terras naar terras trekt en de marktomgeving verkeersvrij is (wekelijks tot september: telkens van zaterdagavond tot maandagochtend!). De kinderen kunnen veilig ravotten op het speeltoestel dat er binnenkort opnieuw staat, terwijl de ouders van de Teutenmarkt of van een terrasje genieten.

 

Nog nieuwigheden?

Jawel. Cultuurcentrum De Adelberg en Toerisme Lommel lanceren elk een nieuwe avonturentocht in een bosrijke omgeving: Een blauwe Vogel en Vuuravontuur. De Lommel Leeft zomer wordt afgesloten met Bal Final. Een stadsfestival voor het hele gezin op 29 augustus. Met zand en glas, workshops, straat- en circustheater, muziek, kunst, literatuur en nog meer verrassingen.

01/07/2021

- 31/08/2021

Meer info

Een plaatsje reserveren is voor een aantal events verplicht. Het volledige programma en alle details op www.lommelleeft.be

Contact

evenementen@lommel.be

011 399 738

Organisator

Stad Lommel (Evenementendienst)

Links

https://www.lommelleeft.be