Proef De Sahara

De pracht van de Lommelse Sahara op een smakelijke manier ontdekken? Dat doe je tijdens deze proevertjes wandeling van 5 km!

  • Lokale ondernemers bieden hun lekkere streekproducten aan
  • Je passeert het speelbos & de uitkijktoren ‘De Reus van Bosland’
  • Voor de kinderen voorzien we een plezante fotobingo!

Opgelet! Proef De Sahara is volzet. Er kan niet meer worden deelgenomen.

Proef De Sahara tijdens een echte lekkerbekkenwandeling

In navolging van de Teuten die vanaf de 17de eeuw naar Nederland, Duitsland en zelfs Denemarken trokken om hun koopwaar aan de man te brengen, zullen Lommelse ondernemers hun lekkernijen aanbieden tijdens een wandeling in de Sahara. “Na de Glasmarkt, de Keramiekmarkt en de Open Monumentendag zetten we dit keer in op onze Lommelse natuur en gastronomie”, stelt schepen van Toerisme Karel Wieërs. “Het zijn twee belangrijke troeven van onze gastvrije stad. We hopen uiteraard op veel interesse voor de verrassende menukaart. Toerisme Lommel organiseert deze lekkerbekkenwandeling, samen met een aantal Lommelse ondernemers zoals chocolatier Ulenaers, bakkerij Swinnen, brouwerij Vandijck, brouwerij Amai en Hof ten Vrede.”

Wat kan je zoal proeven tijdens deze wandeling van 5 km?

Zonder veel te verraden, kan je je verwachten aan een jenever, biertje of ice-tea. Voor de zoetekauwen onder ons is er vlaai, koekjes en pralines. Ook de Lommelse balletjes van Hof ten Vrede zullen ongetwijfeld in de smaak vallen! Elke stand biedt ook een alcoholvrij en/of kindvriendelijk alternatief aan.

Schrijf je op voorhand in!

Je betaalt slechts € 6 per persoon, kinderen tot 2 jaar mogen gratis deelnemen. Betalen kan ter plaatse met cash of via Bancontact. Omwille van de eigenheid van het terrein, is het niet mogelijk om met buggy of rolstoel het parcours af te leggen. Het einde is voorzien om 17 uur.

Speelbos en fotobingo voor de kinderen

De kinderen leven zich tijdens de wandeling uit in het speelbos en met de fotobingo. En als je als echte fotobingo speurneus de puzzel oplost, word je misschien wel beloond met een extraatje!

02/10/2022

Opgelet! Proef De Sahara is volzet. Er kan niet meer worden deelgenomen.

Info

  • Zondag 2 oktober 2022
  • Start tussen 11 – 14u
  • Einde om 17u
  • € 6 per persoon – tot 2 jaar gratis
  • Ter plaatse betalen: contant of Bancontact
  • Tegenover hoofdingang Soeverein, Sportveldenstraat 10, Lommel. Bekijk op Google maps.
  • Niet buggyproof

Inschrijven

Proef De Sahara is wegens groot succes volledig volzet. Er kan niet meer worden ingeschreven.

Organisatie

Toerisme Lommel