6 3 4

Sunrise concert: Awakening Silence

locatie:

  • Uitkijktoren

price:

  • Basistarief: 22,00 €; Studenten -26j: 5,00 €

datum en tijdstip:

  • zaterdag 22 april 2017 van 04:30 tot 10:00

adres:

  • Lommelse Sahara, 3920 Lommel
Muziek van Arvo Pärt en Philip Glass en ontbijtfeest met DJ Goldfox. Dit concert is er één voor de vroege vogels. We beginnen eraan om 5u ’s ochtends. In de Lommelse Sahara! Omdat de zon niet met een snok opkomt, en de wereld, als schoonheid aan zet is, niet bruusk ontwaakt, doorbreken cellist Justus Grimm en pianist Frank Peters al fluisterend de stilte met ‘Spiegel im Spiegel’, breekbare ... Muziek van Arvo Pärt en Philip Glass en ontbijtfeest met DJ Goldfox.

Dit concert is er één voor de vroege vogels. We beginnen eraan om 5u ’s ochtends. In de Lommelse Sahara!
Omdat de zon niet met een snok opkomt, en de wereld, als schoonheid aan zet is, niet bruusk ontwaakt, doorbreken cellist Justus Grimm en pianist Frank Peters al fluisterend de stilte met ‘Spiegel im Spiegel’, breekbare minimalistische schoonheid van Arvo Pärt, de 81-jarige Est wiens klankkleuren en diepe bassen nauw aansluiten bij de Russisch-orthodoxe traditie. Meer Pärt door het Aquarius kamerkoor onder leiding van Michael De Smet, waarna het zachtjes crescendo gaat met muziek van Philip Glass – minimalistische generatiegenoot van Pärt – gebracht door Philippe Thuriot solo op accordeon.

De soundtrack bij het gloren van de dag wordt geleverd door de koning van de nacht: Kristof Claes, beter bekend als de getalenteerde Limburgse DJ Goldfox. Terwijl Claes zijn elektronica met de opkomende zon over het landschap laat glijden en langzaam op dagtemperatuur laat komen, krijgen de bezoekers een ontbijt geserveerd. En met de innerlijke mens voldaan, breekt een dag vol mogelijkheden aan. Open einde.

We verzamelen vanaf 4u30 en vertrekken om 5u00 stipt naar de concertlocatie.

Tickets
€ 22,5 / studenten -26 € 5 (te betalen aan de kassa ter plaatse op vertoon van studentenkaart).
Dit concert komt in aanmerking voor de festivalpas.
Ontbijtmogelijkheid (graag ter plaatse betalen).

Bron: UiTinVlaanderen.be


Tips van insiders en bezoekers