6 3 4

The Red Turtle (Michael Dudok de Wit – Frankrijk/japan/belgië 2016)

locatie:

  • Bioscoopcomplex UGC (voorheen Utopolis)

datum en tijdstip:

  • do 20/04/17 om 20:00

adres:

  • Adelbergpark 2, 3920 Lommel

link:

Een schipbreukeling spoelt aan op een onbewoond, paradijselijk eiland, waar hij zo snel mogelijk weer af wil. Zijn enige gezelschap bestaat uit schaal- en weekdieren. Hoe sterk de verschillende vlotten die hij bouwt ook zijn, zijn pogingen om weg te raken, stranden keer op keer. Een rode schildpad die hem verhindert te ontsnappen, gaat hij woedend met een stok te lijf...

Een schipbreukeling spoelt aan op een onbewoond, paradijselijk eiland, waar hij zo snel mogelijk weer af wil. Zijn enige gezelschap bestaat uit schaal- en weekdieren. Hoe sterk de verschillende vlotten die hij bouwt ook zijn, zijn pogingen om weg te raken, stranden keer op keer. Een rode schildpad die hem verhindert te ontsnappen, gaat hij woedend met een stok te lijf. Naderhand keert hij echter terug om het gewonde dier te verzorgen. Hij ontmoet een vrouw en leert de liefde kennen.

De Nederlander Michael Dudok de Wit en zijn Franse co-scenariste Pascale Ferran hebben geen woorden nodig om te boeien. The Red Turtle is een ongelofelijk mooi sprookje voor volwassenen. Het is een magisch realistische vertelling over de mens en zijn plaats op aarde en binnen de natuur. De rode schildpad uit de titel gaat een eigen leven leiden, zowel in de fantasie van het hoofdpersonage als in die van de kijker. Op deze film is het predicaat ‘pure schoonheid’ van toepassing.  Onderscheiden in Cannes met de Speciale Prijs van de Jury. 

Bron: UiTinVlaanderen.be


Tips van insiders en bezoekers