6 3 4

Introdans: Méditerranée

locatie:

  • Cultuurcentrum De Adelberg

datum en tijdstip:

  • vrijdag 12 januari 2018 van 20:15 tot 20:15

adres:

  • Adelbergpark 1, 3920 Lommel

link:

Dansgezelschap Introdans heeft een internationale reputatie, koppelt artistieke vernieuwing aan technische perfectie en mengt moderne dans met klassiek ballet. Zuiderse sferen, Latijns temperament, sensualiteit en levenslust vormen de ingrediënten van hun nieuwe voorstelling Méditerranée, die volledig uit creaties van Spaanse choreografen bestaat. Aards, intuïtief en gevoelsmatig. Introdans is ... Dansgezelschap Introdans heeft een internationale reputatie, koppelt artistieke vernieuwing aan technische perfectie en mengt moderne dans met klassiek ballet. Zuiderse sferen, Latijns temperament, sensualiteit en levenslust vormen de ingrediënten van hun nieuwe voorstelling Méditerranée, die volledig uit creaties van Spaanse choreografen bestaat. Aards, intuïtief en gevoelsmatig.

Introdans is een graag geziene gast in De Adelberg. Het dansgezelschap heeft een internationale reputatie en koppelt artistieke interventie aan technische perfectie. Het verweeft moderne danssferen met klassiek ballet. De professionele dansers beschikken bovendien over een onwaarschijnlijke precisie...

Introdans is een graag geziene gast in De Adelberg. Het dansgezelschap heeft een internationale reputatie en koppelt artistieke interventie aan technische perfectie. Het verweeft moderne danssferen met klassiek ballet. De professionele dansers beschikken bovendien over een onwaarschijnlijke precisie.

Zuiderse sferen, Latijns temperament, sensualiteit en levenslust vormen de ingrediënten van Méditerranée dat volledig uit creaties van Spaanse choreografen bestaat. Hun benadering van dans is aards, intuïtief en gevoelsmatig, veelal voortvloeiend uit de muziek die hen inspireert.

De uit Barcelona afkomstige choreograaf Cayetano Soto is met drie duetten prominent aanwezig. Het eerste, Sortijas, is geïnspireerd door de band die generaties verbindt. De grote kracht zit hier vooral in de voortdurend ingehouden spanning en de uiterst gecompliceerde lifts. Het tweede duet bouwt daarop voort, terwijl het veelgeprezen Conrazoncorazon uiterst fysiek ensemblewerk laat zien, waarbij het dansplezier van het podium spat.

Choreograaf Jorge Pérez Martínez uit Castilla-La Mancha creëerde speciaal voor Méditerranée een ballet waarbij het complete Introdans-ensemble betrokken wordt. Zijn werk is vloeiend en organisch en bezit verrassende twists.

Van de Valenciaanse choreograaf Nacho Duato, die als geen ander stemmingen en sferen kan oproepen, wordt Rassemblement gedanst. Deze sensuele choreografie over het Haïtiaanse slavenleven imponeert door ritmisch, kronkelende bewegingen en flitsende duetten.

Bron: UiTinVlaanderen.be


Tips van insiders en bezoekers