6 3 4

Grote Routepaden

GR 564 Kempen-Condroz (Lommel-Hoei)

Maar liefst 164 km wandelen van Lommel naar Hoei in de provincie Luik. Onderweg kom je een prachtig landschap tegen. De Kempense zandgronden met de typische langgevelhoeve, uitgestrekte heidevelden en dennenbossen, de brede beekdalen van Demer en Herk, de boomgaarden en de hooggelegen velden van Haspengouw, de pittoreske dorpjes in de Mehalgnevallei  en dan afdalen naar de majestueuze Maas.

Deze wandeling is een garantie voor een onvergetelijke en zeer afwisselende trektocht.

Meer informatie op de topografische kaart die je bij Toerisme Lommel kan kopen, met  o.a. informatie over de overnachtings- en bevoorradingsmogelijkheden op de route.

Meer info op www.groteroutepaden.be

GR 561 Kempen-Maaspad

Het 'Kempen-Maaspad' is een bewegwijzerd wandelpad dat je langs de natuur van de Antwerpse en Limburgse Kempen loodst. Van Diest gaat het naar de bosrijke omgeving van de Zuiderkempen, via de Netevallei naar de bossen en heiden tussen Balen, Lommel, Valkenswaard en Hamont. Dan komt je de beemden van Noord-Oost-Limburg tegen en langs de rand van het Kempens plateau kom je aan in het Maasland, pal op de oude Sint-Servaasbrug in Maastricht. Er zijn aanlooproutes en varianten naar de stations van Geel, Balen en Neerpelt en door het Stamprooierbroek.
Meer informatie bij Toerisme Lommel. Je kan er een topografische in kleur kopen, met ingetekende route, toeristische streekinformatie, precieze gegevens over openbaar vervoer en tips voor overnachtingen en bevoorrading.

Meer info op www.groteroutepaden.be


 


Tips van insiders en bezoekers