6 3 4

Dorota Kobiela & Hugh Welchman - Polen/uk 2017

locatie:

  • Bioscoopcomplex UGC (voorheen Utopolis)

datum en tijdstip:

  • donderdag 11 januari 2018om 20:00

adres:

  • Adelbergpark 2, 3920 Lommel
Net wanneer Vincent Van Gogh succesvol begint te worden, pleegt hij zelfmoord. Was het vanwege zijn geestelijke gezondheid of problemen met zijn broer? Was het een wanhoopsdaad om meer erkenning te krijgen voor zijn werk? Of was het helemaal geen zelfmoord? Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode, gaat naar Auvers om daar het mysterie rond Vincents dood te ontrafelen. De verschillende ...

Net wanneer Vincent Van Gogh succesvol begint te worden, pleegt hij zelfmoord. Was het vanwege zijn geestelijke gezondheid of problemen met zijn broer? Was het een wanhoopsdaad om meer erkenning te krijgen voor zijn werk? Of was het helemaal geen zelfmoord? Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode, gaat naar Auvers om daar het mysterie rond Vincents dood te ontrafelen. De verschillende mensen (allemaal geschilderd door Van Gogh) die hij tijdens zijn reis ontmoet, hebben elk hun eigen verhaal. Het blijkt moeilijk de waarheid over de getroebleerde Vincent te achterhalen. Gaandeweg schildert de film een fascinerend portret van Van Gogh, die tijdens zijn leven amper erkenning vond.

Loving Vincent is een geanimeerde biopic over de laatste jaren van meesterschilder Van Gogh. De film is een huzarenstukje: het gaat hier immers om ’s werelds eerste volledig geschilderde speelfilm. De makers bleven trouw aan de hand van de meester en gebruikten zijn stijl en methode. De prent is opgebouwd uit maar liefst 65 000 frames, stuk voor stuk handgeschilderd. Een visueel experiment en unieke retrospectieve.


Tips van insiders en bezoekers