6 3 4

Bosland algemeen

Adressen Bosland

De Sahara

 • Parking: Evenementenhal De Soeverein
  Sportveldenstraat 10
  3920 Lommel
   

Heuvelse Heide

 • Parking: De Meerpaal
  Boskantstraat 60
  3920 Lommel
   

Kattenbos

 • Parking: Taverne De Vijf Linden
  Zandstraat z/n
  3920 Lommel
   

Blauwe Kei - De Maat

 • Parking: Parking Blauwe Kei (aan sas 1)
  Blauwe Kei z/n
  3920 Lommel.
  Je kan ook starten aan het Ecocentrum De Goren (Postelsesteenweg 71 2400 Mol)
   

Kerkhoven

 • Parking: Taverne Lommel Broek / De Waterkant
  Kanaalstraat z/n
  3920 Lommel

   

Wat is Bosland?

Bosland is het meest kindvriendelijke bos van heel Vlaanderen.  Het is een enorm gebied dat zich uitstrekt over Hechtel-Eksel, Overpelt en Lommel.

Het is een avontuurlijk rijk waar kinderen naar hartenlust kunnen ontdekken. De twee Lommelse speelbossen zijn er speciaal voor hen. Je vindt een speelbos aan de Sahara en op Kattenbos. Beide speelbossen werden ontworpen door kunstenaar Will Beckers. In de speelbossen ontdekken de kinderen hutten, mysterieuze tunnels, een speelveld, houten goals en veel meer. Allemaal gemaakt met materialen uit het bos.

Ook daarbuiten bruisen de bossen er van het leven. Je kan eindeloos wandelen door bossen en dalen. De kortste wandelingen zijn speciaal op maat van de allerkleinsten. Fietsers en ruiters kunnen genieten van de oneindige uitgestrektheid op de vele routes. Verpozen doe je op verborgen picknickplekken in de zalige rust van het bos of op een gezellig terrasje vlakbij. 

Voor kinderen is Bosland één groots avonturenbos: ravotten in de speelbossen, graven in de grootste zandbak van Vlaanderen,… Plezier verzekerd! Bosland is overdadig genieten van verrassende natuur, elke dag weer een beetje anders. Meer informatie kan je ook altijd terugvinden op de website: www.bosland.be

Download brochure

Tips van insiders en bezoekers