6 3 4

Adelbergfilm: Beyond the Mountains and Hills

locatie:

  • Bioscoopcomplex UGC

datum en tijdstip:

  • donderdag 17 mei 2018 van 20:00 tot 21:45

adres:

  • Adelbergpark 2, 3920 Lommel
Na 27 jaar diensttijd probeert David zijn draai te vinden in de moderne burgermaatschappij. De gewaardeerde commandant is nu een zwijgzame huisvader die een verkoopbaantje aanneemt. Ondertussen raken zijn vrouw en dochter elk verstrikt in een web van duistere krachten die het leven beheersen in Israël. Regisseur Eran Kolorin verwerkt directe verwijzingen naar de Israëlische situatie, maar zet ... Na 27 jaar diensttijd probeert David zijn draai te vinden in de moderne burgermaatschappij. De gewaardeerde commandant is nu een zwijgzame huisvader die een verkoopbaantje aanneemt. Ondertussen raken zijn vrouw en dochter elk verstrikt in een web van duistere krachten die het leven beheersen in Israël.
Regisseur Eran Kolorin verwerkt directe verwijzingen naar de Israëlische situatie, maar zet ook de metafoor van het uit elkaar drijvende gezin in. Een nuchtere, scherpzinnige en relevante film.

Na 27 jaar diensttijd probeert David zijn draai te vinden in de moderne burgermaatschappij. De gewaardeerde commandant is nu een zwijgzame huisvader die een verkoopbaantje aanneemt en niet weet waar zijn vrouw en kinderen zich precies mee bezighouden. Op een nacht zet hij gefrustreerd zijn auto aan de kant en schiet zijn pistool leeg op de donkere heuvel die de Israëlische wijk van de Palestijnen scheidt, met dramatische gevolgen. Ook zijn vrouw en dochter raken elk verstrikt in een web van duistere krachten die het leven beheersen in Israël.

In 2007 werkte regisseur Eran Kolorin zich in de kijker met de melancholieke komedie The Band’s Visit. Beyond the Mountains and Hills kent noch steeds zachte momenten van melancholie, maar met meer sérieux en met een constante dreiging van naderend onheil. Kolorin verwerkt directe verwijzingen naar de Israëlische situatie, maar zet ook de metafoor van het uit elkaar drijvende gezin in. Een nuchtere, scherpzinnige en relevante film.


Eran Kolirin - Israël 2016

Bron: UiTinVlaanderen.be


Tips van insiders en bezoekers